Ministrantska olimpijada v Radljah

Kot že nekaj let doslej, so se tudi letos zbrali ministranti, skupaj z voditelji, naše dekanije na svojem skupnem srečanju, imenovanem ministrantska olimpijada, saj vključuje poleg medsebojnega druženja in molitve tudi tekmovanje, tako v kvizu, kot v športnih igrah. Gostitelji tega srečanja, ki se je odvijalo v soboto 28. 1. 2017, smo bili letos prav v župniji Radlje. Zbralo se je okrog 70 ministrantov in ministrantk s svojimi animatorji, katehistinjami in župniki, iz 7 župnij. Letošnji junak kviza je bil sv. Martin, ki so ga ministranti dodobra spoznali. Po vročem čaju in pecivu, kar so za nas pripravile skrbne gospe župnijske Karitas, smo se podali na bližnji hrib, kjer nas je čakala čudovita snežna strmina. Po nekaterih tekmovalnih igrah, v katerih so se pomerile med sabo  posamezne župnije je sledilo prosto sankanje. Lepo je bilo gledati žareče obraze otrok, polne otroškega veselja in navdušenja in njihove rdeče noske, ki se niso menili ne za mraz, ne za hitrost, s katero so drveli po bregu. Seveda so se jim pridružili tudi animatorji in celo župniki so se skupaj z njimi spuščali po bregu. Ob koncu nas je v Mihaelovem  domu, čakala izvrstna malica in potem še podelitev priznanj. Rezultati so bili zelo izenačeni, tako pri kvizu, kot v igrah. Pokal pa so, tako kot lani, odnesli ministranti župnije Kapla.

Hvaležna sem Bogu , ki nam je pripravil ta čudovit sončen dan in sneg. On nas je tudi varoval in povezoval med seboj. Zahvaljujem pa se tudi  vsem, ki so sodelovali v pripravi in izvedbi tega dneva.  Predvsem pa sem hvaležna  vsem, ki ste nas podpirali z molitvijo in prosili božjega blagoslova.

Svetega Martina, se zaradi njegove dobrote in ljubezni, ki jo je delil, spominjamo še po tolikih stoletjih, saj je prav to tisto, kar ostane v spominu pri ljudeh in kot zaklad pri Bogu za vso večnost.

s. Milena Derlink HMP