Med vas prihajam s hvaležnostjo, veseljem in upanjem.

 

Prisrčen pozdrav sosestram, celotni salezijanski družini in vsem, ki ste z nami v trenutku menjave vodstva slovensko – hrvaške inšpektorije Hčera Marije Pomočnice!

Svojo službo začenjam v pomenljivem času priprave na 200 letnico don Boskovega rojstva in v letu obhajanja 140 letnice ustanovitve Družbe hčera Marije Pomočnice. Hvaležnost gre torej najprej Bogu, ki naši Družbi in salezijanski družini še vedno zaupa karizmo sv. Janeza Boska in sv. Marije Dominike Mazzarello. Hvaležnost me napolnjuje tudi do vseh, ki so to karizmo prinesli in razvijali na domačih tleh. Na jesen bomo obhajali 75 let prihoda prvih naših sester v domovino. Posebej se iz srca zahvalim s. Mojci Šimenc, ki je vodila našo pot v zadnjih 6-ih letih.

Preveva me tudi veliko veselje. Vesela sem najprej vas, drage moje sosestre, ker odgovarjate na Božji klic in pustite, da »Božja roka dela v vas.« Skupaj z vami si upam v službo, ki mi je zaupana. Računam na vsako od vas!

In potem na celotno salezijansko družino, na mlade, na mnoge sodelavce, dobrotnike … V gradnji občestva je moje upanje. V moči medsebojne povezanosti, ki temelji v Kristusu in salezijanski karizmi, bomo lahko odgovorili na pričakovanja mladih.

s. Damjana Tramte, inšpektorica