Kristus Kralj

Ko končujemo leto v Cerkvi, večkrat slišimo pripovedi evangelistov o koncu sveta. Zamislimo se ob Matejevi pripovedi, ko se bodo pred Bogom zbrali vsi narodi. Ljudje vseh celin in vseh časov, črni in beli, verni in neverni, od pračloveka do civiliziranega.

Tam bodo tisti, ki so brezumno kopičili orožje in mirno gledali milijone od lakote umirajočih otrok. tam bo blažena Mati Terezija s svojimi sestrami, ki so z ljubeznijo in brezplačno skrbele za najbolj zapuščene in najrevnejše. Tam bo sv. Marija Dominika Mazzarello s svojimi tisoči sestrami, ki so skozi 140 let, s svojim življenjem ponavljale don Boskovo geslo: »Daj mi duše drugo vzemi.« Takšen način življenja naj tudi nas pripelje na Jezusovo desnico.

Gospod, tudi jaz te iščem in se sprašujem. Kje si? Vem, da si v mojem bratu. Vem, da je tvoj glas, glas mojih bratov.  Vem, da imaš vse barve kože. Vem, da govoriš vse jezike sveta. Vem, da si v vseh narodih. Vem, da tvoje ime nima meja ne v času ne v prostoru. Iskal sem te in zdaj vem, zdaj vem, kje si. Hvala ti. Amen.

s. Elizabeta P.