Javljanje iz Lizbone

V sredo, 2. 8., se je Salezijanska mladina zbrala v salezijanski šoli v Estorilu, okolici Lizbone, na festivalu okrog salezijanskega vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja in vrhovne matere sester FMA, Chiare Cazzuola. Vse zbrane, med katerimi ni manjkalo mladih z vseh celin (okoli 10.000), salezijancev, sester FMA in širših vzgojnih skupnosti, so nagovorili mladi Portugalci z muzikalom don Boskovih sanj pri 9 letih. V večernem delu nas je posebej povezoval Jezus pri adoraciji ter Marija prek marijanskih pesmi kot dva stebra don Boskovega delovanja z mladimi.
V četrtek, 3. 8., smo dočakali papežev prihod v Lizbono ter njegove spodbudne besede vsem mladim: Cerkev je odprta prav za vsakega izmed vas. Vsakega Bog namreč kliče osebno, po imenu, in vas ljubi takšne, kot ste. V petek, 4. 8., nas je s papežem povezala na poseben način molitev križevega pota, kjer so s plesom, pesmijo in pričevanji sodelovali mladi z vsega sveta. 
Vsak dan pa je bilo poleg dopoldanskih katehez možno obiskati tudi t. i. sejem poklicev ter park sprave. Na prvem so se s stojnicami predstavili različni redovi in gibanja, v parku pa je bil na voljo prostor za sv. spoved ter osebno molitev.


Besedilo: s. Barbara P.

Foto: Arhiv FMA