Gremo ven 7 km iz Jeruzalema!

 

V soboto, 20. aprila 2013, UNIPAS in sestre HMP vabijo na »Gremo ven 7 km iz Jeruzalema«. Se spominjate dveh emavških učencev, ki sta po Jezusovi smrti zbegana hitela iz Jeruzalema, na poti pa se jim pridruži neznanec, ob katerem jima gori srce, ko jima razlaga Pisma …

 

Naše druženje bomo začeli zjutraj ob 8.00 pri sveti maši, v kapeli Teološke fakultete, sledi zajtrk in odhod na pot. Prehodili bomo pot Ob žici (okvirno 28km). Po zgledu prvih kristjanov se bomo med potjo družili in delili izkušnjo krščanskega življenja, veselja in preprostosti. Pot bo dinamična in ni preveč naporna. Poskrbljeno bo za vsebinski del, kjer bomo po zgledu trojk izmenjevali medsebojna spoznanja, vrednote in si delili vero.

 

 

Naš cilj bo dosežen popoldne, ko nas bo sprejela skupnost sester HMP na Gornjem trgu 21, v Ljubljani. Tam bo sledil drugi del programa, ki je sestavljen iz ogleda filma, refleksije, večerje in sklepno molitvijo “Pot luči”.

 

Dan nam ponuja priliko, da po dolgi zimi malo razmigamo svoje mišice, se družimo s prijatelji in mogoče spoznamo kak nov obraz ter se naužijemo lepot stvarstva (upamo lahko, da nam bo pomlad takrat že postregla s svojimi lepotami).


Kaj prinesti s sabo: Vsak naj poskrbi za kosilo iz popotne torbe in primerno športno obutev, pijačo in zaščito proti soncu. Za zajtrk in večerjo bo poskrbljeno.


Trajanje: dan pričnemo ob 8.00 s sveto mašo v kapeli Teološke fakultete, zaključimo pa predvidoma med 21.00 in 21.30 pri sestrah HMP na Gornjem trgu v Ljubljani.

 

Prispevek: Uradnega prispevka ni, je pa zaželen prostovoljni dar za nastale stroške.


Prijave: Zaradi lažje priprave obrokov so potrebne predhodne prijave. Prijavite se do 17. aprila 2013 na: za@unipas.si ali pokličite s. Metko 031 736 214

Z vami na poti: študentski duhovnik Klemen Svetelj, s. Metka Kastelic, Kristina in …


Vabljeni študentje, mladi v poklicih in vsi vaši prijatelji, ki radi hodijo!

GREMO VEN!