GREM JAZ na pot svetosti!

 

V teh dneh se spominjamo dveh velikih salezijanskih svetnikov, ki sta rekla »GREM JAZ«,  najprej Gospodu in tudi bližnjemu. Dominik Savio, je v 15 letih življenja ves čas žarel v ljubezni do Gospoda. Iz te ljubezni je vodil na pot dobrega vrstnike, jim pomagal v stiskah, vestno opravljal svoje dolžnosti in bil vedno vesel. Trudil se je za veselje in se boril proti grehu. Stopal je na pot svetosti in s svojim zgledom vabi danes mene in tebe, da stopiva na isto pot.

Marija Dominika Mazzarello, je z jasnim odgovorom »GREM JAZ« stopila na pomoč sorodnikom v bolezni. Ko je po bolezni ostala brez fizične moči je v ljubezni do Gospoda rekla »GREM JAZ« in začela skrbeti za deklice. Svoje življenje je posvetila Gospodu za deklice, za mlade in vsak »GREM JAZ« naredila v veselju srca, tudi v najtežjih stiskah.

Po teh velikih zgledih se sprašujem, kako danes uresničujem svoj »GREM JAZ«? Mnogokrat bi se človek rad izognil, iskal lažje poti, tiste, ki vodijo h kratkotrajni sreči. Poti, ki prinašajo plitko zadovoljstvo. Težko je pristopiti k bližnjemu, k mimoidočemu v stiski, vendar vedno znova smo poklicani, da iščemo pravo veselje srca v hoji za Jezusom, za dobro sočloveka. Torej recimo in storimo vsak dan znova svoj »GREM JAZ« z veseljem srca! Grem jaz, pojdiva skupaj.

Majdi Zdešar