Duhovna obnova za sodelavce Karitas

“Številni kristjani svoje življenje z ljubeznijo darujejo tistemu, ki je sam, zapostavljen ali izključen, kakor tudi tistemu, ki je prvi, h kateremu se kaže napotiti, in najpomembnejši, saj se ravno v njem odraža Kristusovo obličje. Zaradi vere lahko v tistih, ki prosijo naše ljubezni, prepoznamo obličje vstalega Gospoda. »Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili« (Mt 25,40). Te njegove besede veljajo kot nepozaben opomin in trajno povabilo, naj ljubezen, s katero On skrbi za nas, darujemo naprej. Vera omogoča, da prepoznamo Kristusa, njegova ljubezen pa nas vodi k temu, da mu priskočimo na pomoč vsakokrat, ko na življenjski poti on sam postane naš bližnji. Okrepljeni z vero polni upanja gledamo na naše delovanje v svetu in »pričakujemo nova nebesa in novo zemljo, v katerih biva pravičnost« (2 Pt 3,13; prim. Raz 21,1).” nas spodbuja Sveti Oče Benedikt XVI. ob skorajšnjem začetku leta vere.

 

Kot sodelavci Karitas se nenehno razdajate za druge. Vzemite si tokrat čas zase in za srečanje z Gospodom. Dovolite si, da se vas Božja ljubezen in sočutje dotakne; naj se vaše srce znova napoji pri izviru Žive vode in naj se okrepi vaša vera.

Lepo vabljeni VSI sodelavci župnijskih Karitas na duhovni vikend, ki bo potekal pri sestrah Hčera Marije Pomočnice v Marijinem domu na Bledu. Začetek v petek, 16. novembra 2012 ob 18.00 uri s sveto mašo; zaključek v soboto, 17. novembra 2012 ob 16.30. Osrednji gost bo g. Igor Luzar, direktor škofijske Karitas Novo mesto.

Lepo vabljeni še posebej sodelavci Karitas v radovljiški dekaniji!

 

Informacije in prijave:

Sestre Hčere Marije Pomočnice, Marijin dom Bled, Partizanska c. 6, 4260 Bled
s. Martina Golavšek, md.bled@gmail.com04 574 10 75 ali   031 443 771