Duhovna obnova in srečanje salezijanske družine

Spoštovani člani salezijanske družine!

 

Letošnje leto je za vso salezijansko družino res nekaj posebnega, velikega, svetega, Božjega.

16. avgusta 2014 smo začeli s praznovanjem jubilejnega leta 200-letnice don Boskovega rojstva, ki ga bomo obhajali vse do 16. avgusta 2015. Mnogo je dogodkov, ki so že in ki še bodo zaznamovali to leto. Dopustimo, da ta milostni čas zaznamuje tudi nas.

Edinstven dogodek bo tudi LETNO SREČANJE SALEZIJANSKE DRUŽINE, ki vključuje duhovno obnovo in druženje. Srečanje bo potekalo v soboto, 22. novembra 2014, na Rakovniku pod naslovom Za vas živim.

 

Program srečanja je sledeč:

 

9.00     Molitvena ura pred Najsvetejšim v cerkvi Marije Pomočnice

Vmes bo priložnost za sveto spoved.

10.00   Sveta maša (vodil jo bo inšpektor g. Janez Potočnik)

11.00   Odmor (kava, čaj, piškoti)

11.15   Program v dvorani glasbene šole

Nagovor s. Damjane Tramte

Okrogla miza na temo »Za vas živim« (sodelujejo: SDB, HMP, ZMP, sotrudniki in mladi)

12.30   Kosilo in druženje

13.30   Litanije Matere Božje in blagoslov v cerkvi Marije Pomočnice

 

Iskreno povabljeni vsi člani naše družine: salezijanci, sestre HMP, sotrudniki, člani Združenja Marije Pomočnice, don Boskove prostovoljke, bivši gojenci, nekdanje gojenke, mladi in vsi prijatelji sv. Janeza Boska, da se srečamo in med seboj poklepetamo. V sebi okrepimo zavest karizme, ki nam jo je zapustil sv. Janez Bosko. Napolnimo svoje srce z Božjo besedo ter veseljem, da smemo skupaj lomiti evharistični kruh.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da do četrtka, 20. novembra 2014, sporočite število udeležencev iz vaše skupine na e-naslov: martina.golavsek@gmail.com ali telefon 031 443 771 (s. Martina). Hkrati pa vas prosimo, da prispevate majhno količino peciva za malico in posladek po kosilu.

 

s. Martina Golavšek

delegatka HMP za salezijansko družino