Don Bosko, ti si car!

Vtis le ene od nas bi bil premalo, da bi opisal tako pomemben, enkraten in globok dogodek, zato je tu nekaj naših vtisov o obisku relikvij sv. Janeza Boska v naši hiši od 7. do 8. maja.

Hvala, don Bosko!

 • V torek, 7. maja, ob pol osmih zvečer je prispel. Topel sprejem, glasba, maša, pričevanja… Don Bosko je prenočil pri nas. To je bila posebna noč, ko se umiri srce in duh. Noč,ko v tišini vsak presoja svoje življenje, odločitve in prosi vsemogoče. Vse je minilo tako hitro in že je bila ura pet zjutraj.
 • Glasba, smeh, doživeta maša… in slovo. Odšel je, ampak samo fizično. V duhu ostaja z nami še naprej. Svojih mladih in mladih v srcu ne bo zapustil.
 • Izkušnja, ki se te dotakne in te spremeni od znotraj. Zdaj grem lahko samo še više, saj če te nekaj sili leteti, se ne boš nikoli plazil.
 • Posebna izkušnja je vstati iz tople postelje ob 4.00 zjutraj in  bdeti ob svetniku.
 • Z molitvijo, petjem in branjem prigod iz njegovega življenja je urica straže minila neverjetno hitro! Don Boskova prisotnost pa me je spet spomnila na njegovo misel – da nas Bog želi srečne.
 • Don Bosko me je presenetil. Pravzaprav nisem pričakovala ničesar posebnega od njegovega obiska, kvečjemu sem se ob vsem študijskem delu takrat počutila “po nepotrebnem” obremenjeno (sodelovala sem s sestavljanjem plesne točke). Pa vendar, ko se je resno bližal čas njegovega prihoda in je v našem domu vse vrvelo v zadnjih pripravah, sem začutila nekakšno vznemirjenje. Zapadla sem v vsesplošno vzdušje, ki je klicalo: “Nekaj pomembnega se dogaja!”
 • Naslednje jutro, ko smo se od Don Boska poslavljali, sem ozavestila dogajanje pretekle noči. Don Bosko mi je izprosil marsikaj. Po dolgem času sem v sebi čutila mir, veselje do lastne prihodnosti, čeprav neznane, in hvaležnost za vsa dobra pa tudi manj dobra doživetja, saj me vsa v življenju izpolnjujejo in krepijo. Sveti Janez Bosko, prosi za nas!
 • Don Bosku želim srečno pot in sem vesela, da se je ustavil tudi pri nas.
 • Don Bosko se je “oglasil” tudi pri nas. Njegovo srce je bilo za mlade. Ob tej njegovi prisotnosti med nami sem začutila to srce, kako goreče si želi, da bi bili mladi med seboj povezani, da bi se razumeli in živeli z vero. Tako kot je bil napis “ukradli ste mi srce”, ga je tudi sam ukradel nam!
 • Bila sem vesela, da se je tako pomemben dogodek zgodil tudi tu, pri nas na Gornjem trgu. Meni je bilo to zelo lepo doživetje, ki ga bom še dolgo nosila v srcu.
 • Don Bosko je v torek prišel tudi v dom ŠDAD. Prinesel nam je veselje, druženje, osebno molitev in celo ples. Vsakdo ga je počastil na svoj način, jaz in še nekaj drugih punc smo ga pozdravile s plesom. Tudi ples je lahko oblika molitve in priprošnje. Mislim, da bi Don Bosko bil navdušen nad našim nastopom. Kdo ve, mogoče bi se nam celo pridružil.
 • Ni mogoče opisati občutka, ko ob sebi začutiš bližino svetnika. Don Bosku se mladi lahko še posebej priporočamo, kar je bilo ob njegovem obisku  še bolj posebno in čuteče.
 • Prihod relikvij Don Boska v naš študentski dom dojemam kot posebno milost in blagoslov. Zdi se mi, da sem ob molitvi, petju in pričevanjih spoznala, kako pomembno delo za mlade je opravil Don Bosko in kakšen zgled ljubezni, poštenosti, veselja, upanja, varnosti in vere nam kaže.
 • Pri sestrah in z mladimi pri študentski maši na Tromostovju smo se veselili in prepevali z Don Boskom. Veliko mi pomeni, da sem se imela priložnost srečati z relikvijami svetnika. Pred Don Boska sem položila svoje prošnje in zahvale, saj mi je s svojim življenjem pokazal, da je pri Bogu vse mogoče.
 • Don Boska sem prej srečala le na oratoriju in to zelo pasivno, spoznala sem kje je bil in kaj je počel v par besedah; ob prihodu v naš dom pa sem ga bolje spoznala saj sem se tudi na nek način osebno srečala z njim. Hvaležna sem za to priložnost.
 • Po dolgih pripravah smo ga le dočakale. Sv. Janeza Boska! Vzdušje ob prihodu je bilo fantastično! Hvaležna sem, da sem bila ob pravem času na pravem mestu, saj je res velika čast za vse nas, da nas je on obiskal in nas s svojo prisotnostjo blagoslovil.
 • Vesela sem, da se je don Bosko na svoji poti ustavil tudi pri nas na Gornjem trgu. Tako mu je lahko vsaka izročila svojo življenjsko pot in poklicanost, saj je prav on poseben priprošnjik za mlade pri Bogu.
 • Obisk don Boska v našem domu je bil zame zares čudovit. Ko smo ga prinesli v našo vežo, sem ob glasbi, množici ljudi in prijetnem vzdušju v sebi začutila njegovo bližino, svetost in navzočnost. Še posebej vesela in navdušena sem bila, ko smo skupaj z našo skupino Odtenki prepevale in molile ob njem. Zdelo se mi je, da mu lahko povem prav vse, da me razume in da me posluša. Don Boska sem potem spremljala še na Pogačarjevem trgu, v stolnici in v Celju. Vsakič ko sem prišla do njega in se ga dotaknila, me je na poseben način prevzel in čutila sem, da mu pripadam. Prav čudovito in nepozabno je bilo srečanje z njim.

 

Vse skupaj upamo, da bo Bog po don Bosku uslišal naše in vaše prošnje!

Veliko blagoslova …

študentke

Fotografije: Glej reportažo don Boskova noč veselja.