Dan zaobljub – praznik zvestobe

 

God Marije Snežne je za sestre Hčere Marije Pomočnice pomemben dan. 5. avgusta 1872 se je rodila naša redovna družba in vsako leto se na ta dan pridružujejo nove sestre, letos je to s. Katja Balažic. DAN ZAOBLJUB je letos še posebej za s. Matildo Knez dan veselja in hvaležnosti, saj obhaja 70 let redovnega življenja. »Nihče me ni oviral, ko sem se odločala za duhovni poklic,« pravi. V salezijancih – spovednikih na Radni je našla oporo in duhovno usmeritev. Blizu ji je bil tudi stric duhovnik, ki jo je spremljal zlasti v času, ko je delovala v Italiji v raznih vzgojnih zavodih.

»Življenje je bilo lepo,« pravi s. Matilda in realistično doda: »vendar ni manjkalo težav. Pomembno je, da je skupnost sester med seboj povezana: kar se dogaja, je stvar vseh. Srečne smo, kadar se imamo rade.« Sicer pa je prepričana, da je »redovno življenje odvisno od vsake posamezne. Vsaka mora dati svoj doprinos.«

Ob visokem jubileju s. Matilda hvaležno zatrjuje: »Lahko sem veliko molila. Tam sem dobila moč.« Skupaj z njo se zahvaljujemo za DAR ZVESTOBE in prosimo ta dar tudi zase in za mnoge.