Dan salezijanske družine

Že tradicionalno poteka na Rakovniku v mesecu novembru dan salezijanske družine. In tudi letos je bilo tako in sicer, v soboto, 19. novembra. Različne veje salezijanske družine (SDB, HMP, sotrudniki, ZMP, nekdanji gojenci in gojenke, DBP…) smo se zbrale pod geslom: »Družina smo! Vsaka skupnost naj bo šola življenja in ljubezni«, v katerem se zrcali vezilo vrhovnega predstojnika za leto 2017.

V molitveni uri smo v tišini, s pesmijo, besedo in z vsem, kar smo, slavili Jezusa in mu izročili svoja življenja in poslanstvo, ki nam ga zaupa. Sledila je sv. maša, ki jo je vodil inšpektor Janez Potočnik. V pridigi je razvil temo o družini in nas spodbudil, da razmislimo, koliko smo kot salezijanska družina družina. Položil nam je na srce, da naj bo naše pastoralno delo delo za družine in z družinami.

Nato smo se preselili v glasbeno šolo in prisluhnili s. Paoli Battagliola, vrhovni svetovalki, ki je spregovorila o svoji družini, svojem poklicu, o salezijanski karizmi, še posebej o družinskem duhu. Povabila nas je k rodovitnosti življenja, da naj se ne zadovoljimo s tem, kar smo, ampak se odpiramo in gojimo ljubezen, ki je rodovitna. Zaključila je: »Kot salezijanska družina smo marijanska družina. Vzemimo Marijo v naš dom in se bo rodila ljubezen, pogum, razumevanje… »

Na koncu je s. Paola vsem navzočim razdelila svetinjice Marije Pomočnice in na drugi strani logotip leta usmiljenja, ki ga zaključujemo.

V družinskem duhu smo nadaljevali srečanje ob dobrotah in klepetu ter ob prijetni glasbi harmonike. Ob zaključku srečanja nas je zopet zbrala Marija v cerkvi, kjer smo zmolili litanije in zaključili z zahvalno pesmijo.

sLN