Všeč mi je Marijina ponižnost

Ob prazniku Marije Pomočnice je slovesno po vseh hišah sester FMA. Mize so lepo pogrnjene, iz kuhinje diši po najboljših dobrotah, kapela je prav posebej okrašena in obrazi sester žarijo na prav poseben način. Slovesno pa je tudi v naših srcih, saj je to za nas res velik praznik, ko vsako leto znova obnovimo zavest, da smo po don Boskovih besedah živ spomenik hvaležnosti Mariji Pomočnici.

Prazničnega vzdušja so na različne načine deležni tudi vsi, s kateri delujemo. Tokrat bomo omenili dogajanje v ŠDAD, kjer je ob tej priložnosti potekala zahvalna sveta maša in veseli večer. Študentke pa so podelile tudi svoja razmišljanja, kaj jih pri Mariji najbolj nagovarja:

»Najbolj me nagovarja Marijina drža poslušanja in premišljevanja v srcu; zase vem, da to delam premalokrat.« »Najbližje mi je njena drža poguma in sprejemanja vsega, kar se ji je zgodilo tudi v najhujših časih, ko je morala gledati lastnega sina na križu.« »Od vseh Marijinih drž mi je najbolj pri srcu njeno popolno zaupanje Božjemu načrtu, tudi ko ni vedela, kako se bo vse skupaj izšlo.« »Posebej se me dotakne njen stavek “Zgodi se”, saj je moral od nje zahtevati res ogromno zaupanja v Boga in poguma, kar si zase želim tudi jaz.« » Všeč mi je Marijina ponižnost, da pogled vedno usmerja na Jezusa in ne nase, že od Kane Galilejske naprej. Zdi se mi, da je te ponižnosti in postavljanja nekoga drugega pred sebe v današnjem svetu veliko premalo in da se lahko v tem pogledu od Marije vsi nekaj naučimo.«

Katera Marijina drža pa nagovarja tebe? Vsem želimo blagoslovljen praznik in veliko notranjega veselja!

Foto: arhiv FMA